Belplan instellen

Belplan instellen

Als beheerder kun je binnen Pulse eenvoudig een belplan instellen. Met een belplan bepaal je hoe je binnenkomende oproepen naar het hoofdnummer van je account afhandelt. Je kunt kiezen uit drie standaard opties, of voor een aangepast belplan wat je zelf op maat kunt maken. Daarnaast kan je kiezen op welke tijden of dagen je welk belplan wilt gebruiken, je kan bijvoorbeeld een ander belplan binnen en buiten kantoortijden gebruiken, op feestdagen of tijdens de lunch. We leggen je hieronder uit hoe je dit instelt.

In Pulse zijn drie standaard belplannen beschikbaar, of een aangepast belplan:

Optie 1: Virtuele receptionist of telefoonmenu (IVR)

De eerste optie is om een binnenkomende oproep naar de virtuele receptionist te sturen. De virtuele receptionist is een telefoonmenu (ookwel: IVR) neemt een oproep aan en vraagt de beller een keuze te maken. De tekst die een beller te horen krijgt (bijvoorbeeld ‘toetst 1 voor…., toets 2 voor ….’) kun je zelf opnemen via de telefoon. Je kunt ook een geluidsbestand uploaden (laten inspreken) of je kunt voor de optie tekst naar spraak kiezen. Indien je voor de laatste optie kiest typ je het bericht wat je wilt dat de beller hoort. Pulse zet dan de tekst om naar spraak.


Optie 2: Gebruiker of groep gebruikers en daarna naar virtuele receptionist

Je kunt er ook voor kiezen om een binnenkomende oproep eerst bij een gebruiker of groep gebruikers uit te laten komen. Neemt de gebruiker niet op, dan wordt de binnenkomende oproep naar de virtuele receptionist (het telefoonmenu) gestuurd. Bij het maken van dit telefoonmenu kun je weer kiezen uit dezelfde mogelijkheden als hierboven beschreven (het inspreken van een meldtekst, instellen van de keuzemogelijkheden, etc).


Optie 3: Gebruiker, groep gebruikers of toestel

De laatste optie om een binnenkomende oproep af te handelen is de optie om deze naar één gebruiker, een groep gebruikers of een specifiek toestel te sturen. Word de oproep niet beantwoord bij de door jou ingestelde bestemming, dan gebeurd er niets. De oproep wordt niet doorgeschakeld naar een volgende ‘stap’ in je belplan.

Optie 4: Aangepast belplan (op maat)

Wil je voor het hoofdnummer van je bedrijf een ander belplan instellen? Heb je meer specifieke wensen of eisen? Dat kan. Je kunt een belplan helemaal op maat maken door middel van ‘drag & drop’. Dit doe je in de callflow editor. Dit is een aparte app in Pulse.
Nadat je de callflow (lees: belplan) hierin hebt gemaakt en hebt opgeslagen, kun je deze selecteren als vierde optie bij ‘Aangepast belplan’.

Hoe stel je een belplan in?

Een belplan instellen is eenvoudig. Je gaat via dashboard naar bereikbaarheid. Hier kies je de optie belplan. Kies hier nu een van de boven genoemde opties. Klik hierna op wijzigingen opslaan. Hoe je een virtuele receptionist instelt lees je hier.

Wat als ik een ander belplan wil buiten mijn openingstijden?

Geen probleem, dat kan! Je kunt een belplan instellen voor kantooruren, buiten kantooruren en feestdagen. Via dashboard ga je wederom naar bereikbaarheid en kies je voor belplan. Bovenaan zie je Kantooruren, buiten kantooruren en feestdagen. Selecteer per situatie welk belplan je wenst te hanteren (net zoals je hierboven hebt gedaan). Hoe je openingstijden en feestdagen instelt in Pulse kun je hier lezen.


Is dit antwoord niet duidelijk genoeg of zit je gewenste belplan er niet tussen? Geen probleem! Neem contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!




    • Related Articles

    • Openingstijden en feestdagen instellen

      Maak eenvoudig openingstijden aan in Pulse Je kunt eenvoudig je openingstijden aanpassen in Pulse. Ga hiervoor naar het Dashboard, en klik in het menu aan de linkerkant op Bereikbaarheid. Let op! Bij bereikbaarheid gaat het altijd over het algemeen ...
    • Virtuele receptionist instellen

      Als beheerder binnen Pulse kun je eenvoudig zelf kiezen op wat voor manier een binnenkomende oproep de virtuele receptionist hoort. De virtuele receptionist is een telefoonmenu (ookwel: IVR) en neemt een oproep aan en vraagt de beller een keuze te ...
    • Toestelvoorkeuren instellen

      Je kunt in Pulse voor iedere gebruiker eenvoudig toestelvoorkeuren instellen. Hiermee bepaal je de werking van het toestel dat de gebruiker op zijn of haar bureau heeft staan en wat de knoppen op het toestel voor functie hebben bij deze gebruiker. Je ...
    • Nummerweergave instellen

      Als beheerder kun je eenvoudig uitgaande nummerweergave instellen binnen Pulse. Met uitgaande nummerweergave bedoelen we het nummer dat ‘de andere kant’ (dus de gene die jij belt) zal zien als je hem of haar belt. Het nummer dat je selecteert zal dus ...
    • Voicemail instellen

      Als beheerder zijn er binnen Pulse twee manieren om een voicemail in te stellen voor de gebruikers binnen je bedrijf. Als je gebruikt maakt van ingesproken voice prompts leggen we je hier uit hoe je deze in Pulse upload en instelt. Gebruikers kunnen ...