APN instellen op mobiel

Om met een mobiele telefoon toegang te krijgen tot het mobiele internet van Raffel dien je de zogenaamde APN (Acces Point Name) in te stellen. De combinatie tussen de simkaart en APN geeft je uiteindelijk toegang tot het netwerk.

Let op: Zonder APN in te stellen kun je geen gebruik maken van internet. We leggen je hier uit hoe je deze in een paar stappen instelt op zowel iOS en Android.

APN instellen met iOS

Ga op je Apple iPhone naar instellingen. Vervolgens selecteer je Mobiel netwerk en kom je in het volgende menu terecht.

Mobieldatanetwerk

Je komt nu in het menu waar je mobieldatanetwerk ziet. Kies voor Mobieldatanetwerk. Je komt nu in het scherm waar je de APN handmatig kunt aanpassen/invullen.

Let op: Klik onderaan niet op opnieuw instellen.

APN invoeren

Nu je in het scherm mobiele data bent vul je bovenaan waar je APN ziet staan het volgende in: apn.raffel.nl Je hoeft geen gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
Vervolgens verlaat je het menu en kun je gebruik maken van internet op je IPhone.

Verouderde iOS

Maak je nog gebruik van een oudere versie van iOS? Dan kom je door middel van de volgende stappen te volgen in het APN menu. Ga naar instellingen -> Mobiel Netwerk -> Opties mobiele data -> Mobieldatanetwerk.

Je bent nu in het menu waar je de APN instelt. Als je gebruik maakt van een verouderde iOS druk je wel op Stel opnieuw in (onderaan). Typ vervolgens: apn.raffel.nl
Je kunt nu gebruik maken van internet. Een gebruikersnaam en wachtwoord hoef je niet in te voeren.

APN instellen met Android

Ga op je Android toestel naar instellingen. Je bent nu in het menu van de instellingen, Vervolgens selecteer je meer en kies je voor Mobiele netwerken.

Namen toegangspunten

Nu je in het menu mobiele netwerken bent beland kies je voor de optie namen toegangspunten. Je vind deze als derde in het menu. Nu kom je in het menu “APN’s”. Rechts bovenaan zie je een plusje. Klik op het plusje.

Naam geven

Je bent nu in het menu toegangspunt bewerken.

Let op: het is verplicht op de APN een naam mee te geven. Om het eenvoudig te maken adviseren we je om Raffel in te vullen. Klik nadat je de naam hebt ingevuld op OK.

APN invullen

​Nu je de nieuwe APN een naam hebt gegeven ga je de APN invoeren. Klik onder naam op APN. Vervolgens vul je het volgende in: apn.raffel.nl
Daarna kies je opslaan. Je kunt nu gebruik maken van internet. Je hoeft geen gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.